Historien om IMF Life

Grundaren till IMF LIFE är jag, Martin Hörtin, som skriver detta. Jag hade en liten idé med en stor vision – att förändra till det bättre.

För att förstå hur allt började måste vi gå tillbaka till året jag föddes. Min tvillingbror drabbades av en hjärnskada tidigt som ledde till funktionsvariation. Det föranledde att jag alltid haft en stark vilja att bidra till ett aktivare samhälle och medvetenheten om olika sjukdomar.

Så kommer vi till 2020. Jag var mycket engagerad i en annan sjukdom tillsammans med tre av mina närmsta vänner. Vi samlade in totalt 115 000 kr. Jag förstod tidigt att vi alla har möjlighet att påverka till det bättre. Engagemangen vi gjorde var otroligt häftiga, men året slutade i en personlig tragedi när min livssituation förändrades hastigt samtidigt som jag förlorade en närstående i cancer, då bildade jag Team Imoveforcancer, ett team vars mål är att med egna krafter engagera sig efter egna preferenser med årets fond som direkt mottagare. 

2022 gjorde vi premiär på världens största motionslopp, Vätternrundan. Vi blev ett helt lag bestående av 50 deltagare och vårt mål var att främja folkhälsan och forskningen. Färgerna på våra kläder representerade olika cancersjukdomar, som bröstcancer, barncancer och prostatacancer. En specifik färg på ärmen symboliserade årets fond.

2023 fanns en stor efterfrågan på att bilda flera team. Vi dubblerade teamen som vid tidpunkten bestod av 100 deltagare. I samarbete med storhjärtade Idrottslabbet i Linköping blev vi ett av de snabbaste teamen. Jag utökade evenemangen för att få fler att aktivera sig. Engagemangen för att främja folkhälsan och cancerforskningen blev allt större och jag insåg att det behövdes upprättas en organisation som hanterade detta. Så föddes IMF Life AB som nu möjliggör en expandering.

Vi är redan fullbokade med 200 deltagare inför året 2024 och planerar att som ett team delta i En Svensk Klassiker med start Lidingöloppet 2024.

IMF Life arbetar med hjärtat. Vi samarbetar med fantastiska människor och bra företag som vill inspirera till ett hälsosammare och bättre samhälle.

2021

2023

1+
-> 200

Kontakta oss

to top